Οι πιο παράξενες επιχειρήσεις και υπηρεσίες όλων των εποχών

Επιχειρηματικότητα

2/6/2022 12:39:00 μμ

Έχουμε ακούσει πολλά και διάφορα για παράξενες επιχειρήσεις και υπηρεσίες που μας κάνουν να αναλογιστούμε «μα καλά, ποιος το σκέφτηκε;» αλλά οι παρακάτω υπηρεσίες ξεπερνούν κάθε φαντασία.

1.    Ενοικίαση κατσικιών
Αν διαθέτετε μεγάλες εκτάσεις γκαζόν και δεν θέλετε να το κουρέψετε μόνοι σας, μπορείτε να νοικιάσετε μερικά ζωντανά, κατσίκια για παράδειγμα και να το βοσκήσουν. Μη γελάτε! Πριν λίγα χρόνια η Amazon παρείχε αυτή την υπηρεσία μέσω του Amazon Services.

2.    Μασάζ φιδιών
Υπάρχουν πολλών ειδών μασάζ που μπορείτε να βρείτε αν αναζητήσετε αυτή την υπηρεσία. Thai, Shiatsu, Hot Stones κ.λπ. Ένα ινστιτούτο SPA στο Ισραήλ κάποτε πρωτοτύπησε τόσο που παρείχε μασάζ με τη βοήθεια φιδιών.

3.    UX Test από μαμάδες
Όπως πολλοί ίσως γνωρίζετε πριν να λανσάρουμε οποιαδήποτε ιστοσελίδα είναι καλό να ελέγχουμε κατά πόσο πληροί τα κριτήρια για τη βέλτιστη εμπειρία του χρήστη (user experience). Ωστόσο, αν η σελίδα σας απευθύνεται σε ένα κοινό με μικρή γνώση ή εμπειρία σε τεχνολογία και internet ή απευθύνεται π.χ. σε μαμάδες, υπάρχει υπηρεσία testing, η οποία θα σας παρέχει πληροφορίες για το πώς ακριβώς βλέπει την ιστοσελίδα σας αυτό το κοινό.

4.    Λεωφορείο Hangover
Στο Las Vegas κυκλοφορεί ένα λεωφορείο που σας υπόσχεται πρώτης τάξεως φροντίδα και περίθαλψη αν έχετε hangover.

5.    Υπηρεσία αποστολής glitter σε εχθρούς
Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολα αφαιρείται το glitter από τα πατώματα αλλά και τις επιφάνειες μέσα σε ένα σπίτι. Κάποιος είχε την ιδέα να δημιουργήσει μία επιχείρηση που θα έκανε ακριβώς αυτό. Έτσι, με περίπου 10 δολάρια Αυστραλίας, μπορεί κανείς να στείλει στους εχθρούς του ένα γράμμα γεμάτο glitter και ακόμη και μήνες μετά αυτός να καθαρίζει.

6.    Επαγγελματίες καλεσμένοι σε γάμο
Παντρεύεστε και δεν έχετε αρκετούς καλεσμένους να σας τιμήσουν στο γάμο σας; Στη Νότια Κορέα υπάρχει υπηρεσία που παρέχει επαγγελματίες καλεσμένους σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

7.    Εικονικός βοηθός dating
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία έκρηξη dating εφαρμογών, που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν. Για αυτούς, ωστόσο, που βαριούνται ή δεν έχουν το χρόνο να κάνουν την αναζήτηση ανάμεσα σε υποψηφίους/ες, υπάρχει υπηρεσία που σας παρέχει εικονικό βοηθό για να κάνει αυτή τη δουλειά.

Με πληροφορίες από το Small Business Ideas